πως ν παρω κιλα

https://owechqdj.blogspot.com/2019/03/blog-post_82.html

Πρόκειται για μια ξεχωριστή διεθνή συνάντηση που θα δώσει εκ νέου την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να δημιουργήσουν ή να ενισχύσουν ήδη υπάρχοντες διαύλους διαλόγου με σκοπό την προσέγγιση, τη δικτύωση, τον αλληλοσεβασμό και εντέλει, την ειρηνική συνύπαρξη και μεταξύ των διαφορετικών θρησκευτικών και πολιτιστικών κοινοτήτων της περιοχής. Δεν είναι εξάλλου τυχαίο ότι στη Διάσκεψη έχουν προσκληθεί επίσης εκπρόσωποι διεθνών οργανισμών, της ακαδημαϊκής κοινότητας, καθώς και της κοινωνίας των πολιτών. Η πολυσυλλεκτικότητα των συμμετοχών δείχνει το εύρος των ζητημάτων που τίθενται προς συζήτηση και προβληματισμό, καθώς ο πλουραλισμός και η ανεκτικότητα αποτελούν «οριζόντιο» ζητούμενο για το σύνολο των πολιτικών και κοινωνικών σχέσεων μεταξύ κρατών και λαών της περιοχής.


diaskepsi 1


πως ν παρω κιλα

ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ/EUROKINISSI



https://gllxcthb.blogspot.com/2019/01/blog-post_59.html

ποσα kb ειναι 1mb

Στη Διάσκεψη, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, θα συμμετάσχουν οι υπουργοί Εξωτερικών της Αιγύπτου Σάμεχ Σούκρι, της Κύπρου, Ιωάννης Κασουλίδης, και της Παλαιστίνης, Ριάντ Μάλκι, ο υφυπουργός του Βατικανού, καθώς και υψηλόβαθμες αντιπροσωπείες από το σύνολο των χωρών της Μέσης Ανατολής και της Μεσογείου. Θα παραστούν επίσης ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών κ. Ιερώνυμος, ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος, οι Πατριάρχες Ιεροσολύμων, Αλεξανδρείας και Κύπρου, εκπρόσωποι όλων των ορθόδοξων εκκλησιών, ο Μεγάλος Μουφτής της Αιγύπτου, καθώς και προεξάρχοντες θρησκευτικοί ηγέτες από το Μουσουλμανικό και Εβραϊκό κόσμο που θα εκπροσωπήσουν το σύνολο σχεδόν των θρησκευτικών και πολιτιστικών κοινοτήτων στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής.


Η εναρκτήρια ομιλία του Ν. Κοτζιά


Τον σημαντικό ρόλο που έχει αναλάβει στην περιοχή μας η Ελλάδα ως η χώρα με τους πιο ισχυρούς και πολιτιστικούς δεσμούς μαζί της και ως φάρος ασφάλειας και σταθερότητας, προέταξε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς στον εναρκτήριο χαιρετισμό που απηύθυνε κατά την έναρξη των εργασιών της Διεθνούς Διάσκεψης.


«Η Ελλάδα υπήρξε και είναι η χώρα που υποστηρίζει επί χιλιετηρίδες τον σεβασμό του διαφορετικού, την ανεκτικότητα ανάμεσα σε θρησκείες και πολιτισμούς, τη δημιουργική ανταλλαγή των επιτευγμάτων τους, τη διδασκαλία του ενός από τον άλλο», επεσήμανε ο ΥΠΕΞ και κατέθεσε δύο προτάσεις. «Να καταθέσουμε το 2018 ειδικό ψήφισμα στον ΟΗΕ και στην επιτροπή για τα ανθρώπινα δικαιώματα, καθώς και να εισάγουμε στα κείμενα της ΕΕ τη θεματολογία που θα μας απασχολήσει σήμερα και αύριο» είπε. Παράλληλα, πρότεινε και την περαιτέρω ενίσχυση του Παρατηρητηρίου, του Κέντρου για τον θρησκευτικό πλουραλισμό στη Μέση Ανατολή, το οποίο ιδρύθηκε στο πλαίσιο της Α’ Διεθνούς Διάσκεψης.


diaskepsi 3


ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ/EUROKINISSI


«Στην περιοχή μας πρέπει να παλέψουμε για το σεβασμό απέναντι στο διαφορετικό, ιδιαίτερα ως προς τους εβραίους και τους μουσουλμάνους, τους χριστιανούς και τους Γιαζίντι, αλλά και τους μουσουλμάνους, σιίτες και σουνίτες, Κούρδους και Άραβες. Να σχεδιάσουμε πώς θα εξασφαλιστεί η επιστροφή στις εστίες τους και όχι πώς στο όνομα της κοινωνικής μηχανής θα αποκλειστούν με θρησκευτικά και πολιτιστικά κριτήρια ορισμένες ομάδες. Πρέπει να υπερασπιστούμε την ποικιλομορφία της περιοχής μας, η οποία είχε πετύχει τον πλουραλισμό που πολλοί ονειρεύονται στη Δύση, ως στόχο νεωτερικότητας, εδώ και χιλιάδες χρόνια», τόνισε ο υπουργός.


Επείγον, έκρινε επίσης ότι είναι να τεθεί στο τραπέζι των συζητήσεων και το πώς θα προστατευθούν τα μνημεία στη Μέση Ανατολή. Πώς θα οργανωθεί η επιστροφή και φροντίδα τους. Πώς θα αποτραπεί να πωληθούν και αγοραστούν σε τρίτες χώρες. «Πρέπει να εξηγήσουμε σε όλη την ανθρωπότητα ότι η καταστροφή τόσων μνημείων θρησκείας και πολιτισμού, και ακόμα περισσότερο τόσων κοινοτήτων, αποτελεί ανεπανόρθωτη απώλεια για όλη την ανθρωπότητα», είπε χαρακτηριστικά.


diaskepsi 5


ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ/EUROKINISSI


Μονόδρομος η αρμονική συνύπαρξη, τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος



πως ν παρω κιλα
δημοψηφισμα κειμενο

Comments