καιρος κυπρου λαρνακα

https://lukeclzp.blogspot.com/2019/05/blog-post_67.html

Ευκλείδης Τσακαλώτος, Έφη Αχτσιόγλου, Γιώργος Χουλιαράκης και Γιώργος Σταθάκης θα αναχωρήσουν σήμερα από τις Βρυξέλλες για την Αθήνα χωρίς να έχουν αποσπάσει μια συμφωνία για επιστροφή των τεχνικών κλιμακίων των θεσμών στην Αθήνα.


καιρος κυπρου λαρνακα

Κοινοτικές πηγές χθες το βράδυ ανέφεραν πως οι συζητήσεις θα συνεχιζόντουσαν και σήμερα, ωστόσο η ελληνική αποστολή είτε αποφάσισε, είτε έλαβε εντολές να επιστρέψει στην Αθήνα. Από τις διαπραγματεύσεις ανέκυψε πως το πλέον ακανθώδες ζήτημα είναι τα εργασιακά.


Η απόκλιση στα εργασιακά προκύπτει και από τις πληροφορίες που φέρουν τον πρωθυπουργό να συνδέει τη διαπραγμάτευση με το κείμενο της Διακήρυξης της Ρώμης. Το κείμενο το έχουν υπογράψει 26 από τα 27 κράτη-μέλη, με μοναδική εξαίρεση την Ελλάδα, που ζητά να προστεθεί σε αυτό μία αναφορά στο ευρωπαϊκό εργασιακό και κοινωνικό κεκτημένο που πρέπει να γίνεται σεβαστό για όλες τις χώρες της ΕΕ.


Αυτό αποτύπωνε και η επιστολή «αρνησικυρίας» του πρωθυπουργού για τα εργασιακά η οποία δημοσιοποιήθηκε μετά τα μεσάνυχτα ώρα Ελλάδος, ρίχνοντας την αυλαία στις τριήμερες διαπραγματεύσεις των υπουργών της κυβέρνησης στις Βρυξέλλες με τους θεσμούς.


Ο πρωθυπουργός απέστειλε την εν λόγω επιστολή στον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και τους προεδρεύοντες στη Σύνοδο Κορυφής της Ρώμης, Γιόζεφ Μουσκάτ και Πάολο Τζεντιλόνι, ζητώντας να απαντήσουν στο κατά πόσο το ευρωπαϊκό κοινωνικό μοντέλο, ειδικά σε ότι αφορά στις εργασιακές σχέσεις και στις συλλογικές διαπραγματεύσεις, ισχύει σε όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ ή εάν ισχύει για όλα τα κράτη μέλη εκτός της Ελλάδας. Την επιστολή μάλιστα την κοινοποίησε και στους υπόλοιπους 26 ηγέτες της ΕΕ.


Πάντως, κατά τις χθεσινές διαπραγματεύσεις η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου ήταν ανυποχώρητη στις κυβερνητικές θέσεις. Μάλιστα, κύκλοι του υπουργείου διέψευδαν πληροφορίες πως η υπουργός υποχώρησε και δέχθηκε να αποσυνδεθεί το θέμα των συλλογικών διαπραγματεύσεων, από τον κατώτατο μισθό.


Μέχρι και χθες το ΔΝΤ δεν εισερχόταν στη συζήτηση για επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων, επέμενε σε απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων με απλή ανακοίνωση από την πλευρά των εργοδοτών, ζητούσε επαναφορά του λοκάουτ, του δικαιώματος των εργοδοτών να προχωρούν σε ανταπεργία, καθώς και αλλαγές στον συνδικαλιστικό νόμο, ώστε να καθίσταται δυσκολότερη η προκήρυξη απεργιών.



καιρος κυπρου λαρνακα
οικοδομικη αδεια βιομηχανικου κτιριου
το στόμα και τα δόντια - εξερευνώντας το ανθρώπινο σώμα
https://mfiulifk.blogspot.com/2019/01/blog-post_13.html

Comments