μου έλειψες κιαμος
ευγενια γαλερακη σχολη
Είναι η πρώτη φορά, που έγινε δυνατή η αποδοχή από χώρα της Ε. Ε. ασυνόδευτων παιδιών, τα οποία δεν εντάσσονται στο πρόγραμμα μετεγκατάστασης και δεν έχουν κανένα συγγενή σε άλλη κοινοτική χώρα. Η εξέλιξη αυτή είναι αποτέλεσμα συνεργασίας οργανώσεων της κοινωνίας των πολιτών, της "ΜΕΤΑδρασης – Δράση για τη Μετανάστευση και την Ανάπτυξη" και της πορτογαλικής Συνομοσπονδίας Οργανώσεων Αλληλεγγύης CΝΙS και των αρμόδιων αρχών των δύο χωρών.
"Πρόκειται για επιτυχία της Ελλάδας, είναι μια καλή πρακτική που πρέπει να ακολουθήσουν και άλλες χώρες και να δεχθούν παιδιά, που δεν έχουν συγγενείς σε άλλη χώρα και δεν εντάσσονται στο πρόγραμμα μετεγκατάστασης" δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ "Πρακτορείο 104,9 FM", η πρόεδρος της ΜΕΤΑδρασης, Λώρα Παππά και πρόσθεσε: "Είμαστε πάρα πολύ χαρούμενοι, είναι ένα παράδειγμα που θα πρέπει να προωθηθεί και σε άλλες χώρες. Αν μια χώρα θέλει να βοηθήσει, μπορεί".
αγια φωτεινη λειψανα
Οι πρώτες επαφές για να δεχθεί η Πορτογαλία ασυνόδευτα παιδιά από την Ελλάδα μέσω του κανονισμού Δουβλίνο ΙΙΙ έγιναν το καλοκαίρι, όταν η πρόεδρος της ΜΕΤΑδρασης επισκέφθηκε τη χώρα για την αποδοχή του Βραβείου Βορρά-Νότου του Συμβουλίου της Ευρώπης.
Σε εθιμοτυπικές συναντήσεις με την Πορτογαλίδα υπουργό, αρμόδια για το Άσυλο και τους Πρόσφυγες, η κ. Παππά έθεσε το ζήτημα των ασυνόδευτων ανηλίκων. Ακολούθησε, όπως είπε, συστηματική και υποδειγματική συνεργασία μεταξύ της ΜΕΤΑδρασης, της Πορτογαλικής Συνομοσπονδίας Οργανώσεων Αλληλεγγύης CΝΙS και των αρμόδιων πορτογαλικών υπουργείων, της Ελληνικής Υπηρεσίας Ασύλου και της Εισαγγελέως Ανηλίκων Αθηνών και κατέστη για πρώτη φορά εφικτό αυτό που μέχρι πρότινος θεωρείτο αδύνατο.
https://vhovqwqr.blogspot.com/2019/05/blog-post_39.html
ευγενια γαλερακη σχολη
"Τότε, δεν γνωρίζαμε τον αριθμό των παιδιών που είχαν εγκλωβιστεί στην Ελλάδα. Μάθαμε όταν έγινε η προκαταγραφή από την Υπηρεσία Ασύλου σε όλα τα καμπ ότι ο αριθμός των παιδιών ήταν τότε 2.500. Έκτοτε έγινε μία μεγάλη προσπάθεια, καθώς οι θέσεις για τα παιδιά σε δομές φιλοξενίας ήταν αρχικά 200. Μέσα σε ένα χρόνο η χώρα έδωσε μεγάλο αγώνα και οι θέσεις σε δομές φιλοξενίας έγιναν 1.300. Όμως σήμερα εκτός δομών φιλοξενίας παραμένουν περισσότερα από 1.000 παιδιά, που έχουν εγκλωβιστεί στη χώρα μας και συχνά διαβιούν σε ακατάλληλες συνθήκες” είπε η πρόεδρος της ΜΕΤΑδρασης.
"Πρέπει να αξιοποιηθούν δομές φιλοξενίας και σε άλλες χώρες, να ανοίξουν τις αγκαλιές τους και άλλες χώρες, ώστε να μην αντιμετωπίζουμε συνέχεια καταστάσεις, όπου παιδιά είναι σε πάρα πολύ επισφαλείς συνθήκες και αποκτούν τραυματικές εμπειρίες" πρόσθεσε.
Comments
Post a Comment